Miastownik Miasta Reklama Newsomania Kontakt
Next
mapka


       To serwis 335 stron miejskich, powiązanych ze sobą zależnościami terytorialnym. W każdym z serwisów znajdziesz informacje lokalne i regionalne ze wszystkich dziedzin życia:



miastownik

Miastownik.pl to grupa powiązanych ze sobą stron wszystkich miast powiatowych w Polsce. Celem projektu jest stworzenie portali miejskich dla aktywnych internautów, gdzie użytkownicy znajdą najnowsze wiadomości z miasta, regionu i całego kraju, sprawdzą zbliżające się wydarzenia, poszukają pracy.
informuj

Chcemy dać szansę, wszystkim aktywnym ludziom, tworzenia każdego z serwisów oddzielnie. Wrzucania informacji o nadchodzących wydarzeniach, interesujących miejscach, a także komentowania wszystkich informacji, wydarzeń i opinii. Udostępniamy dział darmowych ogłoszeń. Oddajemy w Wasze ręce bazę firm i forum. Liczymy na to, że z pomocą Internautów każdy serwis będzie ewoluował i stanie się wyjątkowym narzędziem informacyjno – rozrywkowym.
reklama

Next
Spacer


news

Fast foody pod kontrolą



Zniszczone wyposażenie, pieczywo przechowywane w szafie na odzież, przeciekający dach, brak ciepłej wody i pracownicy bez aktualnych książeczek zdrowia - to obraz dwóch radomskich punktów małej gastronomii, które skontrolowali policjanci i pracownicy Sanepidu.

Kontrolę obu przyczep gastronomicznych zlokalizowanych w pobliży radomskiego dworca PKP przeprowadzono pod koniec ubiegłego tygodnia. Były to wspólne działania policjantów z Wydziału dw. z Przestępczością Gospodarczą KMP Radom oraz pracowników Sekcji higieny, żywności i żywienia Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w Radomiu.

W czasie kontroli ujawniono w obu przypadkach szereg uchybień. Najpoważniejsze to brak ciepłej wody, zniszczone wyposażenie, brak stanowiska do czyszczenia naczyń, brak miejsca do mycia warzyw, pieczywo przechowywane w szafce na odzież, nieszczelny i uszkodzony dach (na podłodze stały dwa wiadra do zbierania ściekającej wody), popękane ściany, przeterminowane napoje, brudna lodówka do przechowywania surówek, parówki i mięso do hamburgerów przechowywane poza lodówką w temperaturze otoczenia, brak do wglądu dokumentów na wywóz niesoczystości stałych i wpisu do rejestru zakładów, brak aktualnych książeczek zdrowia pracowników.

Pracownicy Sanepidu nałożyli na właściciela jednej z budek mandat, natomiast wobec drugiego właściciela zostanie wydana decyzja o zawieszeniu działalności do czasu poprawy stwierdzonych uchybień. Dalsze postępowanie w obu przypadkach będzie prowadził Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Radomiu.

Wobec stwierdzenia tak dużej ilość uchybień w najbliższym czasie będą przeprowadzone kolejne kontrole punktów małej gastronomii.
Wiadomość z Radomia
polityka prywatnosci
Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies.

Bez tych plików serwis nie będzie działał poprawnie. W każdej chwili, w programie służącym do obsługi internetu, można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji w Polityce prywatności.

Zapoznałem się z informacją